De struggle om na een ontslag een nieuwe baan te vinden is vaak groot. Ook al heb je jarenlange werkervaring en weet je dat je in principe zo een nieuwe baan vindt, meestal zijn de gevoelsmatige struggles het grootst. We willen het liefst hetzelfde soort werk weer vinden, in dezelfde stad, met dezelfde soort mensen. Helaas liggen de banen die aan al deze wensen voldoen niet voor het oprapen. Soms is het nodig om out of the box te denken om met frisse moed weer aan het werk te gaan. Ik wil je 3 redenen geven om je nieuwe werkplek wat verder weg te zoeken.

Nieuw begin

Je hebt de bestaande vacatures in een straal 10 km om jouw huis al tig keren bekeken maar wat je echt zoekt zit er gewoon niet bij, alleen wil je het niet toegeven. Ik wil je toch adviseren: sta jezelf toe om de stap te nemen om je nieuwe werkplek wat verder te zoeken. Zo zocht ik wekenlang binnen de ‘veilige’ muren van het gigantische Rotterdam, waar de rijen sollicitanten voor de deur stonden van een bedrijf die een vacature open had staan. Toen ik mijn horizon iets verder verbreedde, met 15 km om precies te zijn, vond ik een vacature naar mijn hart als zelfstandig Werkend kok in Ridderkerk. Het is een klein dorpje met zijn eigen dynamiek, maar het voelt voor mij als een nieuwe begin met nieuwe kansen en uitdagingen. Wie had gedacht dat ik door vacatures ridderkerk in te typen een nieuw leven zou krijgen?

Afstand tot priveleven

Een ander voordeel van een baan op afstand is dat je doorgaans ook meer afstand hebt tussen je werk- en privéleven. Nou kwam ik, toen ik nog in Rotterdam werkte, zelden een bekende tegen, terwijl ik in Ridderkerk nu dagelijks een paar bekenden tegenkom. Maar wanneer ik ‘s avonds in de auto stap naar huis laat ik werkend Ridderkerk achter mij en rijd ik mijn privé stad Rotterdam weer binnen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: wanneer jij in een klein dorpje woont kan ik je aanbevelen om eens een dorp of het liefst een stad verder te kijken voor jouw nieuwe job: neem , letterlijk, de ruimte om je te ontwikkelen!

 

Durf anders te zijn

Als laatste wil ik nog meegeven: durf anders te zijn. Dit klinkt misschien gek, omdat we het liefste gewoon ‘gewoon’ willen zijn maar als je de stap zet om jouw werk verder weg te zoeken moet je ook het risico durven nemen dat jouw nieuwe werkgever je als ‘de nieuwe’ of ‘die van ver weg’ ziet. Aan het werk gaan in een dorpje terwijl jij uit de stad komt of andersom brengt veel mogelijkheden met zich mee en roept tegelijkertijd vragen op: “hoe doen jullie dat dan?”
Als je in jezelf gelooft kun je jouw kwaliteiten op iedere plek inzetten!