sunclub.be

Voor de online genieters

Op reis naar Japan

Een aantal jaar geleden zijn wij met het gezin in Engeland geweest. Hier waren toen de olympische spelen. Wij hebben daar toen met volle teugen van genoten en zijn naar veel wedstrijden gegaan. Vooral de hockeywedstrijd maakte toen veel indruk op mij. Met mijn vader heb ik het ook nog vaak over die zomervakantie met de olympische spelen in hetzelfde land als waar wij waren. We zagen dat over vijf jaar de olympische spelen in Japan worden gehouden. Het leek ons heel gaaf om hier heen te gaan, maar we waren het allebei een beetje vergeten daarna. 

Idee van mijn vader

Een paar maanden geleden kwam mijn vader enthousiast op mijn deur kloppen. Hij had zijn laptop in zijn handen en vertelde mij dat hij graag een rondreis Japan met het gezin wilde maken. En opeens schoot het mij weer te binnen. Een paar jaar geleden hadden wij het hier al over gehad. Samen met het gezin naar Japan terwijl daar de olympische spelen zouden zijn. Na een beetje verder onderzoek kwamen we erachter dat de olympische spelen in Tokyo gehouden worden. Dit leek ons in eerste instantie al een hele gave stad die we sowieso in onze rondreis wilden inplannen. We zijn online opzoek gegaan naar kaarten voor wedstrijden. We zagen dat er nog kaarten beschikbaar waren voor een paar hockeywedstrijden. We kochten kaarten voor de halve finale. Nu hadden we natuurlijk nog geen idee welke landen daarin zullen spelen, maar dat zien we dan wel weer. Het gaat natuurlijk om de ervaring. 

Voorbereidingen 

Mijn moeder had al aangegeven dat ze graag naar de landschapstuin in Kanazawa zou willen gaan. Dus dit hadden we ook toegevoegd aan ons wensenlijstje. Na een aantal weken hadden we voor ons gevoel al onze wensen opgeschreven. We gingen nu kijken wat voor rondreis voor ons het meest geschikt zou kunnen zijn. We vonden de perfecte reis. Nu konden de voorbereidingen beginnen. Zo te zien hadden we allemaal nog geldige vaccinaties, dus was opnieuw naar de GGD gaan niet nodig voor ons. Wel moest ik mijn paspoort verlengen. Ik zag dat hij eind april zou gaan verlopen. Dus heb ik snel een afspraak gemaakt bij het gemeentehuis in Den Haag. Ook deden we thuis een grote koffercheck. Het leek ons fijn om allemaal rollende koffers te hebben. Als we dan een stukje van ons hotel naar het openbaarvervoer moesten lopen zou dat geen probleem zijn. Het bleek dat we een koffer misten. Dus ben ik met mijn moeder naar het warenhuis gegaan om een nieuwe koffer te kopen. Nu waren we helemaal klaar voor onze reis naar Japan! Het plezier kon gaan beginnen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 sunclub.be

Thema door Anders Norén