Seiko Astron

Seiko is een merk wat echt al een ontzettend lange meedraait in de wereld van de horloges. Dit is dan ook echt niet zo raar, het is namelijk een merk wat bekend staat om een uitermate hoge prijs kwaliteits verhouding. Nu heb je goedkope modellen van Sieko, maar er zijn ook enkele écht mooie te vinden. Zo ook de Seiko Astron, dit horloge is echt een van de meest mooie die je maar kunt halen van dit bekende merk. Wat maakt de Seiko Astron dan zou speciaal? Daar gaan we eens naar kijken

De Seiko Astron – kenmerken

De Seiko Astron is een bijzonder horloge, het is namelijk een horloge waar je ontzettend veel mee kunt doen. Eigenlijk moeten we eerst een onderscheid maken, de Seiko Astron is namelijk een bepaalde collectie van Sieko. Er vallen maar een paar modellen onder, deze lijken dan ook best wel veel op elkaar. Dit is dan ook de reden dat iedereen altijd spreekt over dé Seiko Astron.

De batterij

We zien bij de Seiko Astron dat het kwarts batterijtje helemaal weg is. op dit moment is het namelijk zo dat de batterij op zal laden door middel van zonne-energie. Het voordeel hiervan is dat je nooit meer een leeg batterijtje zal hebben, scheelt weer een paar ritjes naar de juwelier. Op de Seiko Astron zelf kan je veel verschillende functies vinden, zo vind je er diverse klokjes die betrekking hebben op andere tijdzones. Voor de mensen die veel onderweg zijn of die veel reizen is dit natuurlijk ideaal, voortaan weet je altijd precies hoe laat het ergens is!

Hij staat gelijk goed

Een horloge heeft normaal gesproken een lichte afwijking. Nu is dit niet heel erg, je hoeft hem dan elke keer alleen maar even goed te zetten. Fijn is het echter niet, vandaar dat de Seiko Astron dit probleem helemaal de wereld uit heeft geholpen. Door middel van een nieuwe techniek kunnen deze horloges altijd goed lopen. Er is maar een afwijking van 3 seconden. Deze afwijking wordt door het horloge zelf goed gezet om de zoveel uren. Zelf hoef je dus helemaal niets meer te doen, voortaan zal jouw Seiko Astro alles gewoon zelf doen. Seiko is de eerste met deze ongekende techniek, niet voor niets dat ze zoveel prijzen hiervoor hebben ontvangen over de jaren heen.