tv en internet

Kan je nog herinneren hoe de tv-avonden van vroeger eruit zagen? Voordat internet definitief zijn intrede deed in de Nederlandse huishoudens was er meestal maar één televisie in huis en was het programma aanbod van de publieke en commerciële zenders de enige keuze. Meestal was de man des huizes de baas over de afstandsbediening en dus keek de hele familie noodgedwongen dezelfde programma’s. Gelukkig is er sinds die tijd veel gebeurd en zijn tv en internet in de loop der tijd enorm veranderd! Tegenwoordig zijn de mogelijkheden qua kijkplezier vrijwel oneindig en kan iedereen kijken wat hij of zij wilt.

Programma’s kijken op je tv, smartphone of tablet

Zoals gezegd was er vroeger meestal maar één televisietoestel in huis en daar moest iedereen in het gezin mee doen. Dankzij het huidige, supersnelle internet zijn de mogelijkheden met betrekking tot programma’s kijken enorm veranderd. Tv en internet kijk je tegenwoordig waar en wanneer je maar wilt op je tv, smartphone, laptop en/of tablet. Doordat je op allerlei toestellen tegelijkertijd programma’s kan kijken kan iedereen binnen het huishouden op tv en internet kijken wat hij of zij wilt. Het gevecht om de afstandsbediening is dus verleden tijd!

Zelf kiezen wat je op tv en internet kijkt

Niet alleen het feit dat je tegenwoordig op verschillende toestellen tv en internet kan kijken is een grote verandering met vroeger. Ook het programma aanbod is zienderogen toegenomen. Uiteraard maken zowel de publieke als de commerciële zenders nog volop mooie programma’s die door veel mensen bekeken worden, maar als je zin hebt in een filmavond hoef je ook niet meer naar de videotheek. Althans, niet naar een fysieke winkel, want op tv en internet kan je eenvoudig online films huren. Zo kan je je ideale filmavondje met behulp van tv en internet zelf samenstellen.

De hele dag kijkplezier

Er is dus veel veranderd de afgelopen jaren op het gebied van tv en internet. Het is ook niet zo gek dat betaalde streamingdiensten ontzettend hard groeien. Als je bij deze diensten een abonnement afsluit weet je zeker dat je de hele dag kan kiezen uit een enorm keuzepakket aan programma’s, series en films en dat je niet gestoord zal worden door reclames. En het fijne is dat je meestal meerdere profielen aan kan maken, zodat iedereen binnen het gezin een eigen lijstje kan samenstellen met favorieten. Zo heeft iedereen de hele dag kijkplezier met tv en internet.