sunclub.be

Voor de online genieters

Zo is jouw viervoeter er snel weer bovenop

Het is weer die tijd van het jaar wanneer iedereen hoestend en snotterend door het leven gaat. Of wel door griep of door verkoudheid of door die vervloekte hooikoorts. Gelukkig hebben onze huisdieren hier niet zo’n last van als ons. Sterker nog, als het goed is, is jouw dier bijna nooit ziek. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan er altijd iets gebeuren. Dan race je naar de dierenarts en hoop je er met een medicijnkuurtje zo weer van af te zijn. Niemand vindt het leuk om naar een hond of een kat of misschien zelf een paard te kijken die zichzelf niet is, die niet lekker in zijn of haar vel zit. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om jouw harige maatje te helpen er sneller boven op te komen.

Ondersteunende medicatie

CHECK ALTIJD VOORAF OF DEZE MEDICATIE GESCHIKT IS MET DE MEDICATIE DIE UW DIER AL KRIJGT. Ondersteunende medicatie bijvoorbeeld Traumeel van het merk Heel. Dit zijn capsules die ondersteuning bieden in periodes van herstel, zo meldt het merk zelf. Het zijn geregistreerde medicijnen. Wat wil zeggen dat alles goed gecontroleerd wordt voordat het in de schappen verschijnt. Dit is natuurlijk niet het basismedicijn. Mocht u het lastig vinden om uw dier capsules of tabletten toe te dienen dan komt Traumeel ook nog in een gel vorm. Mocht u dier een zere poot hebben dan kunt u het daarop smeren.

Blijf bewegen

Een ziek lijf heeft veel rust nodig. Dat is niet alleen bij mensen zo, voor dieren geldt hetzelfde. Toch is rust niet hetzelfde als helemaal niets doen. Sterker nog, het is belangrijk dat jouw dier wel in beweging blijft. Zo wordt het lichaam aan het werk gezet en blijft de motor achter het herstel als het ware lopen. Daarnaast helpt het ook met de weerstand van het dier net zoals sporten daarbij helpt als het om mensen gaat.

Zorgzaamste zorg

Als je ziek bent, voel je je over het algemeen niet goed. Nu zeg ik niet dat iedereen maar vastgehouden en vertroeteld moet worden als die ziek is maar zorg is wel belangrijk. Zeker in verband met de nodige beweging voor spoedig herstel en ook de net zo belangrijke rust. Aangezien een dier afhankelijk is van de zorg van zijn baas, is dit in tijden van ziekte en herstel niet anders. Zorg dus extra goed voor je dier. Check regelmatig of het nog iets nodig heeft, of er iets veranderd is etc. dan is jouw viervoeter er zo weer bovenop.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 sunclub.be

Thema door Anders Norén