sunclub.be

Voor de online genieters

Oplossingen voor een kleine tuin

Op jezelf wonen, is een heel gedoe. Of je nu alleen bent of een heel gezin hebt er moet altijd een hoop gebeuren maar dat is juist heel erg leuk. Een heerlijk einde na een dag bezig zijn, is dan met een drankje in de tuin gaan zitten. Maar, wacht even, wat nu als je tuin een rommelige postzegel is? Geen zorgen, in deze blog vertel ik je hoe je om kan gaan met een kleine tuin of zelfs enkel een balkon!  Want een kleine tuin kan net zoveel ontspanning bieden na een lange dag als een grote tuin, misschien zelfs wel meer. Lees je mee?

Gebruik functionele meubels

Wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte is het belangrijk deze goed te benutten. Zo is het verstandig om meubels te kiezen die van alles voorzien zijn; een goed uiterlijk, opbergruimte en functionaliteit. Met dat laatste bedoel ik dat een bank ook wel lekker moet zitten naast dat ie er leuk uitziet en je de kussens in de lade onder het zitvlak kwijt kunt. Daarnaast zul je misschien keuzes moeten maken omdat niet alles wat je wilt past op het kleine oppervlak. Wel of geen barbecue? Of toch een zandbak voor de kleine? Keuzes, keuzes.

Een balkon om van te dromen

Een balkon is niet echt een tuin maar wel een buitenruimte en aangezien een hele kleine tuin ook volgens sommige mensen de titel ‘tuin’ niet verdiend, schaar ik nu alle buitenruimtes onder hetzelfde en dat is ‘tuin’. Wanneer je een balkon hebt, heb je nog steeds redelijk wat mogelijkheden. Goed, er is misschien enkel ruimte voor een kleine tuinset, je kan de boel wel leuk decoreren. Lampjes om de reling gewikkeld en een houten vlonder over de lelijke betonnen bodem van het balkon. Zo maak je het toch gezellig.

Toch tuinieren

En ook tuinieren gaat op een paar vierkante meter prima. Zo kan je bakjes aan de reling van je balkon of de muur van het huis hangen en hier plantjes in verzorgen. Of houd één of twee vierkante meter over om daar in de aarde een mini moestuintje te verzorgen. Het voordeel van een kleine tuin is namelijk dat je niet heel veel onderhoudswerk hebt. Niet eindeloos onkruid trekken of beestjes verjagen. Nee, je houdt precies bij wat je wel en niet wilt onderhouden en je hebt op deze manier toch een leuke tuin met tuinset en plantjes en al. Nou als dat geen tuin is, weet ik het ook niet meer.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 sunclub.be

Thema door Anders Norén