Als je op vakantie gaat met jouw caravan, dan wil je natuurlijk wel de beste spullen mee., alleen kan je niet alles uit je huis meenemen. En elke keer alles heen en weer versjouwen is ook erg vervelend. Het liefste wil je dus alles dubbel kopen. Maar normaal servies kopen heeft geen zin, want dat neemt te veel plaats in. Daarom bestaat er campingservies. Servies dat geschikt is voor de caravan. Wat zijn de voordelen van dit servies? En waarom zijn melamine borden beschikt om te picknicken? Je lees het in dit artikel.

Voordelen van campingservies

Als je in jouw caravan zit wil je natuurlijk wel van een mooi bord eten in plaats van een wegwerpbordje, dus schaf je campingservies aan. Aan dit servies zitten namelijk heel wat voordelen; je hebt weinig opbergruimte in de caravan, dus dit campingservies is lichter van gewicht, zodat je het in jouw keukenkasje kunt zetten. Daarnaast hebben de producten een hele lange levensduur, je kunt er dus lang van genieten. Ook is het servies te vinden in breuk vaste en robuuste materialen. Materialen zoals synthetisch, roestvrijstaal, melamine en kunststof wordt gebruikt. En het belangrijkste voordeel: het is vaatwasser bestendig. Dat is ook wel zo prettig, dan hoef je geen ruzie te maken over wie er gaat afwassen. Tegenwoordig bestaat er modern en hip campingservies. De kunststof borden in allerlei kleuren, zoals het ‘oer’-campingbord zie je ook nog terug, er is dus voor ieder wat wils.

Picknicken met melamine borden

Als je gaat picknicken dan zie je dat er nog vaak wegwerpbordjes gebruikt worden. Tegenwoordig zijn die wegwerpbordjes niet meer duurzaam, het is dus tijd om hier andere borden voor te gebruiken. Melamine borden zijn hier zeer geschikt voor. Erg handig, want je kunt de melamine borden hergebruiken. Daarnaast kunnen deze borden tegen een stootje, je kunt ze dus veilig buiten gebruiken bij jouw picknick. En het is veilig genoeg om ergens mee naartoe te nemen, want de borden zijn sterk en krasbestendig. De borden bestaan al erg lang. Het servies is super licht en kan goed gestapeld worden. Het is dus naast picknicken ook zeer geschikt voor het kamperen, want de melamine borden nemen weinig plaats in jouw caravan, vouwwagen of tent in. Daarnaast zijn melamine borden BPA-vrij en kunnen ze na gebruik in de vaatwasser. Het is aan te raden om het melamine niet te verwarmen, want dan kan formaldehyde kan vrijkomen. De vaatwasser mag dan ook maximaal op zeventig graden Celsius aan.