Het is nu nog maar een kwestie van aftellen en dan beginnen we weer aan een nieuw decennia. Ik houd ervan om oud en nieuw altijd grootst te vieren. Ik haal hiervoor dan ook alles uit de kast, letterlijk en figuurlijk. Eerst doe ik wat inspiratie op in tijdschriften en modewinkels. Dan haal ik alles uit de kast om te kijken wat ik nog heb en of ik daar nog iets mee kan. Mocht ik dan iets missen, wat natuurlijk vaak zo is, koop ik dat er bij. Ook al haal ik wel het meeste plezier uit om een eigen twist te geven aan mijn outfit. Deze hobby is ontstaan omdat ik in de grotere maten sectie val en dat ik die kleding helemaal niet leuk vind.   

Beginnen met inspiratie.

Zoals al eerder genoemd start ik mijn proces met het op doen van inspiratie. Ik begin hier vaak al mee medio oktober om zo te weten te komen wat de modehuizen allemaal hebben bedacht. Ik zoek dan een aantal mode tijdschriften uit die ik dan meeneem naar huis. Ik knip dan alle plaatjes uit waarbij ik denk dat er wel mee te werken valt. Van al deze plaatjes maak ik een soort storyboard. Deze plaatjes kunnen ontzettend varieren, van alleen een kleur, naar een soort printje tot een volledige outfit. Zo krijg ik al een duidelijke “look and feel” voor mijn nieuwe jurkje. Op basis hiervan maak ik eerst een aantal ruwe schetsen van een jurkjes die ik voor ogen heb. Vaak maak ik er meerdere zodat ik mezelf niet al te veel vast klamp aan één type jurk. Dit is ook vaak in het eindresultaat terug te zien omdat die vaak een mix van alle schetsen bij elkaar is.

Het maken van het jurkje.

Wanneer ik iets voor ogen heb, begin ik eerst te kijken in mijn kleding kast wat ik al heb. Ik ben namelijk een grote voorstander van zoveel mogelijk eerst her te gebruiken voordat ik iets nieuws koop. Op het moment dat ik een aantal dingen gevonden heb waar ik mee kan werken begin ik alvast met een opzetje te maken. Vaak moet ik toch nog een aantal dingen bij kopen. Bij een paar simpele dingen ga ik vaak even de stad in en loop ik langs mijn favoriete doe het zelf zaakjes. Mocht ik toch een hele nieuwe jurk moeten kopen dan zoek ik dit vaak op internet door simpelweg: “feestjurken grote maten” in te typen op Google omdat het voor mij altijd lastig blijft.