Niet iedereen heeft de wens nog het budget om met de kerstvakantie op wintersport te gaan. Sterker nog, voor veel geldt dit gedurende het hele jaar. Toch is het af en toe lekker om er tussen uit te zijn. En als je niet heel veel te besteden hebt of simpelweg niet te ver wilt reizen, dan is ons eigen landje een hele goede bestemming. In deze blog vertel ik over ons landje als perfecte vakantiebestemming. Lees je mee?

De bossen in het oosten

Ben je op zoek naar activiteit, groot of klein? Dan moet je in het oosten van ons land zijn. Hé, dat rijmt. In het oosten vind je de tofste plekken om met de motor te crossen, wand te klimmen maar ook zijn hier de prachtigste bossen om in rond te dwalen. Met je viervoeter, vrienden of familie. Je mag natuurlijk ook iedereen mee nemen. Er zijn genoeg leuke campings te vinden en ieder seizoen lijkt hier intenser dan elders in het land. Wanneer je rond kerst gaat, krijg je daar de bonus bij van dichtbij de Duitse grens zitten. Kan je meteen even een grote kerstmarkt bezoeken. Dat is nog eens gezellig.

De drukte van de randstad

Ben je meer een stadsmens en houd je van winkelen en veel bedrijvigheid om je heen? Dan kan je beter naar het westen. De randsteden zijn dan precies wat jij zoekt. Ga je voor onze ouderwetse hoofdstad Amsterdam of zoek je liever het moderne Rotterdam op. Deze bestemmingen zijn perfect voor een weekendje weg. Je kan ontspannen in een hotel Rotterdam centrum en dan daarna de stad in om een hapje te eten en misschien wel een dansje te wagen. De volgende dag schuif je aan bij een heerlijk ontbijt en ga je de economische of culturele kant van de stad verkennen. Dat klinkt al als een hele vakantie op zich.

Uitwaaien op zee

Als laatste moet ik het strand noemen. Nederland is maar wat rijk aan deze zandvlaktes. Afhankelijk van wat je zoekt, kan je kiezen voor zowel Zeeland als de Waddeneilanden. Die laatste zijn uitermate geschikt voor wie helemaal weg wilt van alles en het niet erg vindt als dat een weekje of langer duurt. Je waant je even in een ander land waar alleen de zee een grote rol speelt. Laat de wind door je haren vliegen en kom tot rust. Vervolgens kan je koffie gaan drinken in de leuke strandtentjes en dan is het toch handig dat je jouw cappuccino gewoon in het Nederlands kan bestellen.