Tot nu toe houd ik van de winter. Maar straks het oud en nieuw geweest en merk ik dat ik altijd terug in een sleur zak. Het gevoel dat ik nergens naar op uit kan kijken valt mij toch altijd weer zwaar. Niet voor niks is er een blauwe maandag in die periode. Ik blijf moeite hebben om mijzelf uit deze sleur te trekken en daarom probeer ik ieder jaar een nieuwe strategie om mijn winterdip te overleven. Het ene werkt beter dan het andere natuurlijk, maar zo merk ik bijvoorbeeld dat een vakantie boeken of juist extra tijd aan mezelf te besteden goed werkt. Wat ik precies doe lees je hieronder en hopelijk zal jij er ook wat aan kunnen hebben.

Boek een vakantie!

Het boeken van een vakantie op zichzelf kan soms wonderen doen. Zo heb je iets om naar uit te kijken wat je helemaal zelf hebt uitgezocht. Hiermee kun je alvast een beetje wegdromen. Je zou natuurlijk ook gewoon meteen op een zomers tripje kunnen gaan. Dan zit je meteen bij bruinend op het strand, doe je wat gezonde vitamine D en sla je de hele winterdip over. Voor goede en goedkope vluchten ga ik zelf altijd naar Triptime. Het is een overzichtelijke website met laagste prijsgarantie.

Zorg goed voor jezelf!

Dit word natuurlijk vaak herhaald, maar het klopt ook echt dat het belangrijk is dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Probeer zo weinig mogelijk ongezond eten te vermijden, slaap goed en neem eens zo een gezonde winterse wandeling. Het is namelijk belangrijk dat je genoeg vitamines tot je neemt tijdens een seizoen waar het al moeilijk is om vitamines in te nemen. Hierdoor zou het ook kunnen komen dat je iets minder vitaal bent, wat natuurlijk ook meteen de reden is waarom het focussen op goed eten en slapen zo belangrijk maakt. Daarnaast is het ook heerlijk om zo af en toe een avondje helemaal voor jezelf te plannen en een lekker badje laten vollopen, beetje lavendel geur en wat chocola. Ga daarnaast ook eens even naar buiten. Even lekker uitwaaien en wat frisse lucht op doen zal je geest goed doen.

Maak het gezellig in huis.

Nu de kerstboom het huis uit is en alle gezellige kerstverlichting verdwenen is kan het binnen nogal saai en leeg eruit zien. Verwen jezelf daarom ook eens met gezellige decoratie stukken voor in huis. Denk hierbij aan een leuk bloemstuk, een mooi schilderijtje of een nieuw kleurtje op de muren. Het is misschien leuk om hierin zoveel mogelijk kleur aan je huisje toe te passen, zo word je meteen vrolijk wanneer je binnen komt.