Duurzaam op reis lijkt tegenwoordig wel de nieuwe rage. Zeker as je na het jaar 2000 geboren bent dan krijg je vaak te horen dat het eigenlijk onverantwoord is om met het vliegtuig op vakantie te gaan. De redenen hiervoor zijn duidelijk. Vliegen gaat nog steeds op basis van fossiele brandstoffen. Hier kan je mee zitten of niet, maar het feit is dat we met zn allen wel schade toebrengen aan onze aarde. Hoe kan je dan op reis zonder het milieu te beschadigen? Goeie vraag zou ik zeggen. Daarom wilde ik jullie vertellen over een soort reis die tegenwoordig ook mogelijk is. Nee, ik heb het niet over een reis in ons eigen kleine kikkerlandje. dit is een reis die naar het buitenland gaat en volledig elektrisch is.   

Onder de Noordzee door  

Onder de Noordzee door? Ja! Je hoort het goed! Het kan tegenwoordig en wel met een minimale impact op de natuur. Dit kan omdat er enkele jaren geleden een project is afgerond wat zich focuste op het creëren van een directe verbinding tussen Brussel en Londen. Nederland zag deze kans en liet het niet aan zich voorbij gaan. Op dat moment maakte nog veel mensen gebruik van vluchten vanuit Schiphol die naar vliegvelden gaan in de buurt van Londen. Dit was iets waar de Nederlandse overheid een einde aan wilde maken. Door een nieuwe spoorweg verbinding aan te leggen tussen Brussel en Amsterdam kon er een verdere verbinding worden gemaakt tussen onze eigen hoofdstad en die van Engeland. De treinreis duurt natuurlijk wel wat langer dan de vlucht, maar dan heb je ook wat. Zo zijn de stoelen extra groot en heeft vrijwel niemand te weinig beenruimte. Daarnaast zijn er meer faciliteiten aan boord waardoor er gemakkelijker gewerkt kan worden. Je kan dus gewoon doorgaan met je werk terwijl je achterover zit. Maar deze blog is niet alleen voor de harde werkers, ik wil ook graag benadrukken dat je vakantieganger hier iets aan heeft. Een stedentrip in Londen is namelijk ook niet mis!

 

De bruisende stad

London is een eeuwenoude stad met veel geschiedenis. Daar houd het niet bij op, het bevat ook een paar van de meest bruisende winkelstraatjes waar je uren kan shoppen. Daarnaast kan je gebruik maken van een stedentrip per bus om alle highlights mee te pakken die de stad te bieden heeft. Hierbij kom je niet alleen in aanraking met de oude gebouwen, maar ook met de vernieuwende architectuur die wereldbekend is geworden. Denk aan gebouwen als Forty-Seven street, of het bekende Lloyds Building. Kortom, genoeg reden om direct te boeken!